Oeganda-projekt Oeganda-projekt

Op maandag 14 juli vlogen we met 12 enthousiaste meiden richting Oeganda. De reis verliep goed en op dinsdag kwamen we aan bij Budaada Academy School.
Er was genoeg werk voor ons en we konden meteen de volgende ochtend aan de slag. Stenen sjouwen, cement maken en een vloer ‘storten’; na 2 dagen lag de vloer van de veranda er in. Tussendoor hebben we Engelse les gegeven aan de kinderen en ’s middags was er tijd om met de kinderen te spelen.
Ook zijn we een aantal keren op familiebezoek geweest bij de armste families uit de buurt. Met lege handen aankomen kan natuurlijk niet en daarom namen we rijst, suiker, zout, zeep en lucifers mee. Ze waren zo blij dat we kwamen, het was mooi om die dankbaarheid te zien.
De tweede week zijn we druk geweest met cement maken en pleisteren van muren. Bij ons vertrek op zondag was de hele school gepleisterd!
Tijdens de tweede week was er ook weer voldoende tijd om met de kinderen te spelen: voetballen, tekenen, bellen blazen en vlaggetjes maken voor het eindfeest! Het is ontroerend om de kinderen te zien, zo vrolijk ondanks de armoedige leefomstandigheden. Ze zingen heerlijk mee en hebben echt plezier door onze komst.
Op donderdag gingen we een dag naar Jinja, de tweede stad van Oeganda waar de industrie van het land is gevestigd. Hier hebben we op een bootje gevaren en het begin van de Nijl bezocht.
Zondag was onze laatste dag in Budaada. Op zondagochtend eerst naar de kerk en vervolgens begon het eindfeest. Met het extra geld dat we hadden opgehaald werd het eindfeest betaald. Er was 20 kilo rijst gekocht en er werd een geit geslacht, zodat alle kinderen en hun moeders wat te eten kregen.
Je zag de kinderen genieten van eten, want overdag krijgen ze bijna niets. De armoede en levensomstandigheden in Oeganda hebben een diepe indruk op ons gemaakt. Het besef dat wij het in Nederland heel goed hebben is tijdens deze reis diep tot ons doorgedrongen. Het was al met al een reis om nooit te vergeten!

Ellen Jansen, Fleur Albers, Aniek Middeldorp en Krista Lenderink

Eredienst 3e advent Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 17-12-2017 om 10.00 uur
Inzameling: Kerkbeheer en pastoraatmeer details

Gemeenteochtend op 3 december om 11 uur
Na de kerkdienst op zondag 3 december bent u allen van harte uitgenodigd voor de gemeenteochtend in de Beukenoot. Hier zal door de kerkenraad nader uitleg worden gegeven over de stand van zaken in het samenwerkingsproces Klein Salland. De koffie staat klaar!

Verkoop handwerkspullen en pannenkoekenactie
Zaterdag 11 november zijn er weer de gecombineerde activiteiten in de Beukenoot met de pannenkoekenactie en de verkoop van handwerkspullen. meer

7 Noten Cantorij
7 noten slechts……moet je mixen
met ’t juiste ritme en magie.
Als je ’t goed doet, dan ontstaat er
een betoverende melodie.

Opbrengst appelactie 1468,00 euro!

Opbrengst appelactie 1468,00 euro! Een mooi resultaat.
Verkopers en kopers hartelijk dank!

Klein-Sallandse zondag groot succes!

De Klein-Sallandse zondag op 6 augustus in Wesepe was een groot succes!
Een volle kerk en na afloop gezellig koffiedrinken op het kerkplein.
Voor herhaling vatbaar! meer

Leerorkest

Concert van het leerorkest van de A.Bosschool op 18 februari 2017 in de Nicolaaskerk.