NL-doet-dag bij kerk Wesepe bekroond met nieuwe boom

Een 2e klas VMBO van het Carmel College uit Raalte heeft vandaag in het kader van de NL Doet dag geholpen bij activiteiten van de kerk in Wesepe. Die dag werd na de gedane klussen bekroond met het planten van een Amberboom, geschonken door  Erik en Wilma Stegeman, die ook een trompetboom schonken die in de pastorietuin zijn nieuwe  thuis heeft gevonden.

Erik Stegeman, vorige maand 50 jaar geworde, leerde zijn vrouw Wilma 20 jaar geleden kennen. Reden voor een feestje. Ter ere daarvan hebben ze besloten geld te doneren aan twee goede doelen: waaronder De Blauwe Olifant.  "De Blauwe Olifant zit in de gebrandschilderde ramen van de kerk in Wesepe.  Als kosterszoon heb ik die dus vaak gezien. Deze olifant komt af en toe tot leven en tovert de kerk dan om tot een soort godsdienstig kultuurhuus.  Onlangs is een zieke kastanjeboom achter de kerk gekapt.  De Blauwe Olifant mist zijn boom en wil graag een mooie invulling van deze plek, die ik nog zo goed ken uit mijn jeugd!”, liet Stegeman weten.

De kinderen begonnen de dag vandaag in de kerkbanken waar dominee Reinier Gosker spannend vertelde over het ontstaan van de gebrandschilderde ramen en de Blauwe Olifant. Maar lang zitten was er niet bij want al snel ging een groepje mee met Emiel Krijt om de tuin van de Pastorie van een kleine voorjaarsbeurt te voorzien. Zes kinderen werden warm verwelkomd in De Parabool in Schalkhaar waar ze met verstandelijk beperkte mensen spelletjes gingen doen, wandelen en pannenkoeken bakken. Ook twee aankomende schilders hebben de ‘verwaarloosde bankjes” opgeknapt. In De Beukenoot heeft een groep de Paasattenties klaargemaakt en vast naar een aantal mensen  gebracht waar ze een praatje hebben gemaakt. Als laatste dus  werd de nie u we  boom gepland en “nat gemaakt".

Eredienst 3e advent Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 17-12-2017 om 10.00 uur
Inzameling: Kerkbeheer en pastoraatmeer details

Gemeenteochtend op 3 december om 11 uur
Na de kerkdienst op zondag 3 december bent u allen van harte uitgenodigd voor de gemeenteochtend in de Beukenoot. Hier zal door de kerkenraad nader uitleg worden gegeven over de stand van zaken in het samenwerkingsproces Klein Salland. De koffie staat klaar!

Verkoop handwerkspullen en pannenkoekenactie
Zaterdag 11 november zijn er weer de gecombineerde activiteiten in de Beukenoot met de pannenkoekenactie en de verkoop van handwerkspullen. meer

7 Noten Cantorij
7 noten slechts……moet je mixen
met ’t juiste ritme en magie.
Als je ’t goed doet, dan ontstaat er
een betoverende melodie.

Opbrengst appelactie 1468,00 euro!

Opbrengst appelactie 1468,00 euro! Een mooi resultaat.
Verkopers en kopers hartelijk dank!

Klein-Sallandse zondag groot succes!

De Klein-Sallandse zondag op 6 augustus in Wesepe was een groot succes!
Een volle kerk en na afloop gezellig koffiedrinken op het kerkplein.
Voor herhaling vatbaar! meer

Leerorkest

Concert van het leerorkest van de A.Bosschool op 18 februari 2017 in de Nicolaaskerk.