Dag van de dialoog

Begrip en respect voor elkaar essentieel bij  omgangsvormen

De Dag van de Dialoog in de Gemeente Olst-Wijhe was donderdag in De Bastiaan in Olst weer een succes.  Meer dan 50 belangstellenden van jong tot oud en van verschillende afkomst gingen met elkaar in gesprek over omgangsvormen. Begrip en respect voor elkaar kwam daarbij steeds als heel belangrijk  naar voren.

De avond begon met een gezamenlijke maaltijd van soep, broodjes en veel verschillende hapjes uit diverse landen: Syrië, Rusland, Bolivia en Frankrijk. Veel lof was er voor de dvd met sketches;  zeer goed uitgebeeld door de Olster toneelgroep Herman Heijermans. Diverse situaties zoals twee jongeren die geen gesprek meer voeren, maar beiden bezig zijn met hun mobieltjes; een situatie aan de balie van een apotheek; twee artsen die over het hoofd van de patiënte haar situatie bespreken met elkaar; iemand die luidruchtig een lang telefoongesprek voert in een stiltecoupé in de trein en een buitenlandse mevrouw die voor de buren wat heeft gekookt en dat aanbiedt.
In de groepsgesprekken kwam naar aanleiding van deze situaties naar voren, dat goed uitleggen, naar uitleg vragen en mensen op een nette manier aanspreken (de toon die wordt gezet) zeker kunnen bijdragen aan een goede verstandhouding tussen mensen.
Na afloop bleek dat een ieder zijn zegje heeft kunnen doen en een mooie avond had. De Dag van de Dialoog  kon worden gevierd dankzij de financiële bijdragen van de diverse diaconieën en de Rabobank .

datum en tijdstip 03-06-2020 om 19:00
De kerk is geopend van 19:00 tot 20:00 uur voor een ieder die er behoefte aan heeft even in de kerk te zijn, een kaarsje aan te steken of voor een gebed in deze moeilijke tijd.meer details

Oecumenische Internetdienst Olst Wesepe
datum en tijdstip 07-06-2020 om 9:30
Vanwege het Coronavirus is er een gezamenlijke internet kerkdienst vanuit Olst. Muziek en zang komt van een deel van het koor Ardente uit Boskamp.meer details

datum en tijdstip 10-06-2020 om 19:00

Kerkdienst  van Klein-Salland bekijken?

Gezamenlijke Pinksterdienst van Klein-Salland vanuit Wijhe van zondag 31-mei;   klik hier

Helaas zijn er in het begin technische problemen met het geluid geweest. Na een half uurtje waren deze opgelost.