PKN
Protestantse Gemeente Wesepe
 
Gemeenteochtend op 3 december om 11 uur Gemeenteochtend op 3 december om 11 uur

Na de kerkdienst op zondag 3 december bent u allen van harte uitgenodigd voor de gemeenteochtend in de Beukenoot. Hier zal door de kerkenraad nader uitleg worden gegeven over de stand van zaken in het samenwerkingsproces Klein Salland. De koffie staat klaar!

 
Verkoop handwerkspullen en pannenkoekenactie Verkoop handwerkspullen en pannenkoekenactie

Zaterdag 11 november zijn er weer de gecombineerde activiteiten in de Beukenoot met de pannenkoekenactie en de verkoop van handwerkspullen.

lees meer »
 
7 Noten Cantorij 7 Noten Cantorij

7 noten slechts……moet je mixen
met ’t juiste ritme en magie.
Als je ’t goed doet, dan ontstaat er
een betoverende melodie.
 

lees meer »
 
Opbrengst appelactie 1468,00 euro!

Opbrengst appelactie 1468,00 euro!

Opbrengst appelactie 1468,00 euro! Een mooi resultaat.
Verkopers en kopers hartelijk dank!

 
Klein-Sallandse zondag groot succes!

Klein-Sallandse zondag groot succes!

De Klein-Sallandse zondag op 6 augustus in Wesepe was een groot succes!
Een volle kerk en na afloop gezellig koffiedrinken op het kerkplein.
Voor herhaling vatbaar!

lees meer »
 
Open Kerk in Wesepe Open Kerk in Wesepe

De kerkdeur van de eeuwenoude Nicolaas kerk in Wesepe staat ook deze zomer elke donderdag weer wagenwijd open. In de maanden mei, juni , juli en augustus de kerk van 11.00 uur tot 15.00 uur ook van binnen te bewonderen en is er iemand aanwezig om bezoekers te woord te staan.

lees meer »
 
Leerorkest

Leerorkest

Concert van het leerorkest van de A.Bosschool op 18 februari 2017 in de Nicolaaskerk.

 
Gouden insigne voor koster Gerrit de Jong

Gouden insigne voor koster Gerrit de Jong

Tijdens viering van het 25 jarig jubileum van het kostersechtpaar Gerrit en Trui de Jong op zondag 23 oktober werden zij niet alleen verrast met een geweldige opkomst, maar kreeg Gerrit ook nog eens de gouden insigne van de VKB, de landelijke Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de PKN.

lees meer »
 
Kerkklokken weer terug

Kerkklokken weer terug

De gerestaureerde klokken van onze Nicolaaskerk in Wesepe zijn woensdag 7 september teruggeplaatst. Ook RTV oost was daarbij.

lees meer »
 
Startzondag tussen de koeien

Startzondag tussen de koeien

Hoe kon het mooier, de startzondag had zondag 11 september plaats in de nieuwe koeienstal van de familie Ten Have aan de Neulemansweg waar we zeer gastvrij zijn ontvangen.

lees meer »
 
Startzondag tussen de koeien Startzondag tussen de koeien

Hoe kon het mooier, de startzondag had zondag 11 september plaats in de nieuwe koeienstal van de familie Ten Have aan de Neulemansweg waar we zeer gastvrij zijn ontvangen.

lees meer »
 
30 jarig jubileum van organiste Corinne Ovinge

30 jarig jubileum van organiste Corinne Ovinge

In de dienst van 4 september werd het 30 jarig jubileum van organiste Corinne Ovinge gevierd met o.a. een optreden  van de cantorij olv een speciale gastdirigent.

 
Afscheidsbrief Reinier Gosker Afscheidsbrief Reinier Gosker

"Beste mensen, vrienden, broers en zussen!

Daags na mijn afscheid van Wesepe stonden Else en ik om 09.30 uur in onze nieuwe woning aan de Jan Poortmanweg in De Wijk behang te trekken, muren te schuren en er een isolerende voorstrijk op aan te brengen. Binnen één week moest alles klaar. Op 6 juni stond de schilder op de stoep en een week later de verhuizer."


Zo begint de afscheidsbrief van Reinier Gosker. Klik HIER en lees het hele verhaal.

 
Kerkendag 23 april: Klein Salland in een grote wereld Kerkendag 23 april: Klein Salland in een grote wereld

Aanmelden kan nog tot 11 april!
Bijna is het zover... de aanmeldingen stromen al binnen... de tweede kerkendag van Klein Salland... Over een paar weken ontmoeten we rond de Nicolaaskerk in Wesepe onze ‘buren’ uit het samenwerkingsverband.
 
Misschien herkent u sommigen nog van de eerste kerkendag, maar er zullen ook nieuwe gezichten rondlopen. Hoe dan ook: het belooft een inspirerende en vrolijke dag te worden.

lees meer »
 
Kerkbalans 2016 in Protestantse Gemeente Wesepe een succes! Kerkbalans 2016 in Protestantse Gemeente Wesepe een succes!

Op maandagavond 1 februari is de actie Kerkbalans in de Protestantse Gemeente Wesepe afgesloten. Op deze avond werd traditioneel een bingo gehouden voor de vrijwilligers die de enveloppen hadden weggebracht en opgehaald in de twee actieweken daarvoor.

lees meer »
 
Oecumenische vieringen Oecumenische vieringen

In januari zijn er twee oecumenische vieringen. In de 'Week van het gebed voor de eenheid' komt op zondag 24 januari een koor van de RK-parochie Broekland naar Wesepe, om samen met ons iets van die éénheid te vieren. Aan het einde van dezelfde week vieren we die éénheid nog een keer, maar ditmaal met de RK-parochie in Heeten. De dienst vindt plaats op zaterdagavond (!) om 19.00 uur in de plaatselijke parochiekerk van Heeten.

 
Prachtige kerststukjes

Prachtige kerststukjes

Nog even om na te genieten. Met Kerst heeft de bloemengroep weer gezorgd voor prachtige kerststukjes. We hopen dat ook u ervan heeft genoten.

 
Sint en piet op bezoek Sint en piet op bezoek

Sinterklaas en twee van zijn pieten komen zaterdag 5 december naar Wesepe en omgeving. Tussen 14.00 en 19.00 uur kunnen zij ook een bezoekje brengen bij u thuis. Per bezoek komt de Sint een kwartier langs. Omdat hij en zijn pieten er voor iedereen zijn, mag u een vrije gift geven. De opbrengsten gaan naar het project 'Oeganda' van de diaconie. Een groep jongeren gaat naar het Afrikaanse land om vrijwilligerswerk te doen. Wil jij ook de Sint en zijn pieten op bezoek? Stuur dan een mailtje naar of bel naar 06-10106779 en geef meteen aan naar welk tijdstip uw voorkeur gaat.

 
Mooie opbrengst Pannenkoekenactie

Mooie opbrengst Pannenkoekenactie

De pannenkoekenactie in samenwerking met de werkgroep ZWO is weer een groot succes geworden en heeft voor het jeugddiaconaat 553,39 opgeleverd. Voor de laatste keer hebben Jan en Joke Regterschot zich ontfermt over het maken van het beslag en hun kunsten overgedragen. Dank gaat ook uit naar Anton en Gerda grotentraast voor het beschikbaar stellen van de vele eieren en Fineke en Herman Middeldorp voor het schenken van de volle melk.

lees meer »
 
Prachtige Startzondag

Prachtige Startzondag

In de schuur bij de boerderij van de familie Olde Recheterschot had zondag 6 september de startzondag plaats. De schuur was daarvoor prachtig omgetoverd en aangekleed met originele  bloemstukken.

lees meer »
 
Zes jongeren aangenomen

Zes jongeren aangenomen

Zes jonge mensen zijn zondag 21 juni aangenomen in de kerk van onze gemeente. In een mooie dienst waarin ook vele  jubilarissen gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging stond het thema : Zo wil ik leven centraal.

lees meer »
 
Rommelmarkt Protestantse gemeente Wesepe is succes! Rommelmarkt Protestantse gemeente Wesepe is succes!

De rommelmarkt van de Protestantse gemeente Wesepe, die in het weekend van 6 en 7 juni is gehouden, heeft een netto bedrag van 3900 euro opgebracht.

lees meer »
 
Kerkblad digitaal beschikbaar Kerkblad digitaal beschikbaar

Vanaf heden kan ons kerkblad ook bekeken worden via onze website. Onder het menu-item "Kerkblad" (zie menu aan de linkerzijde) kun je de verschillende uitgaven downloaden en bekijken.

 
Historische predikanten

Historische predikanten

Hoe gingen predikanten in de zestiende eeuw gekleed en waar komt de toga vandaan?

Het antwoord werd vorige week verkregen tijdens een heuse catwalk in het wapen van Wesepe op de ouderensoos. Twaalf plaatselijke prominenten waren getooid in eenvoudige tot prachtige kledij en showden dat met charme.  De domineeskleding uit de achttiende eeuw stond in het teken van de pruikentijd. Sinds het midden van de achttiende eeuw tot ver in de negentiende eeuw gingen de meeste predikanten gekleed in een lange mantel en bef, kuitbroek en op het hoofd een driekanten steek. Pas daarna kwam de toga en vervolgens kwam ook de vrouwelijke dominee om de hoek kijken.  Carla Zuidema uit Ugchelen heeft de catwalk opgezet en is verantwoordelijk voor de pakken, een prachtige collectie.

 
Geslaagde Paasbrunch

Geslaagde Paasbrunch

Na vier dagen prachtige diensten werd de Paascyclus zondag afgesloten met een Paasbrunch. Het jeugddiaconaat had voor diverse hapjes gezorgd en dat zorgde weer voor een gezellige sfeer. Nadien had de Blauwe Olifant ook nog eens 122 euro in zijn buik en daarvoor zijn we de gulle gevers dankbaar.

 
NL-doet-dag bij kerk Wesepe bekroond met nieuwe boom

NL-doet-dag bij kerk Wesepe bekroond met nieuwe boom

Een 2e klas VMBO van het Carmel College uit Raalte heeft vandaag in het kader van de NL Doet dag geholpen bij activiteiten van de kerk in Wesepe. Die dag werd na de gedane klussen bekroond met het planten van een Amberboom, geschonken door  Erik en Wilma Stegeman, die ook een trompetboom schonken die in de pastorietuin zijn nieuwe  thuis heeft gevonden.
 

lees meer »
 
Geslaagde eindpresentatie jeugddiaconaat

Geslaagde eindpresentatie jeugddiaconaat

Onder de grote belangstelling heeft het jeugddiaconaat zondag de eindpresentatie gehouden van hun reis naar Oeganda. Aan de hand van foto’s en een paar filmpjes hebben Aniek Middeldorp, Krista Lenderink , Ellen Jansen en Fleur Albers laten zien wat ze daar allemaal hebben gedaan. Zo hebben ze zich als ware bouwvakkers geweerd, zich  niet uit het veld hebben laten slaan door een gat in de grond als wc en mooie momenten mogen beleven met de kinderen van de school van het project in Budaada. Ze hebben daarbij iedereen bedankt die op wat voor een manier dan ook hebben bijgedragen zodat deze reis voor hen werkelijkheid is geworden.

 
Restauratie toren is klaar! Restauratie toren is klaar!
lees meer »
 
Oeganda-projekt Oeganda-projekt
lees meer »
 
Reünie

Reünie

Op Eerste Pinksterdag kwamen zij die 25, 40, 50 of 60 jaar geleden in de Ned. Herv. Kerk van Wesepe belijdenis van hun geloof aflegden opnieuw bij elkaar.
Het was een fijn weerzien en de reünisten genoten van de feestelijke maaltijd en het mooie weer. 

 
Jona in het dorp

Jona in het dorp

Zondagmiddag 25 mei was het kerkplein onder de oude beuk het toneel van de voorstelling Jona. Het weer werkte mee en de Wesepenaren stroomden toe. Zowel jong als oud genoten zichtbaar.
Het spel ging over het dorp zelf. Beetje zelfspot. Relativerend. Herkenbaar.
Precies wat het verhaal over Jona zeggen wil, namelijk: kijk met een glimlach naar de wereld om je heen, niet alles is zoals het eruit ziet (Nineve). Neem jezelf daarom niet al te serieus. Zie je eigen gekkigheid. Maak met elkaar wat goeds van het leven!

 
Rommelmarkt

Aan de lopende band werden er crêpes gebakken.
Rommelmarkt

Zo langzamerhand is de rommelmarkt op het terrein van de familie den Duif een begrip geworden in de regio.
Er was weer van alles te koop: huisraad, kleding, boeken, plantjes, jams en nog veel meer.
Ook was er allerlei lekkers, zoals koffie met gebak en broodjes bal.
Op zaterdag waren er veel bezoekers en werd er een flinke omzet gemaakt.
Zondag was het vooral heel gezellig en druppelden de bezoekers de hele dag langs.
De opbrengst was weer meer dan vorig jaar en zal besteed worden aan de restauratie van de toren en de reis van het jeugddiaconaat naar Oeganda.

 
Theater

Theater

Onder de beuk wordt er hard gerepeteerd voor de familievoorstelling HET DORP.
Zondagmiddag 25 mei is het zover!
 

 
Torenrestauratie

Torenrestauratie

Het is nu echt begonnen: eerst heeft de voeger de oude voegen uitgeslepen en -gehakt. Nu is de leidekker begonnen met het verwijderen van de oude leien.
U kunt nog altijd leien adopteren of zomaar een donatie doen voor het behoud van onze Weseper kerktoren ( NL 67 RABO 0314517081 t.g.v. Prot. Gem. Wesepe ). 

 
Presentatie Budaada Presentatie Budaada
lees meer »
 
Kerkbalans 2014 een succes!

Kerkbalans 2014 een succes!

Op maandagavond 27 januari is de actie Kerkbalans afgesloten.
Op deze avond werd traditioneel een bingo gehouden voor de vrijwilligers die de enveloppen hadden weggebracht en opgehaald in de twee actieweken daarvoor.
Om half 8 kwamen de eerste lopers de enveloppen met de toezeggingen afleveren.
Veel van hen bleven om bingo te spelen en de uitslag van de eerste telling mee te maken. Het werd een gezellige avond met veel bijpraten en de bekende partijtjes bingo. Terwijl de lopers genoten van de gezelligheid werden in een andere kamer de toezeggingen geteld.
Aan het eind van de avond kon de voorlopige eindstand worden bekendgemaakt:
€ 53.004,-.
Dat is ongeveer duizend euro minder dan de eerste telling vorig jaar.
Toch zijn de kerkrentmeesters tevreden met dit resultaat. Landelijk dalen de cijfers van de kerkbalansactie al een paar jaar en voor het eerst is dat in Wesepe nu ook het geval. Maar het is een geringere daling dan de landelijke cijfers.
De kerkrentmeesters verwachten dat door nagekomen toezeggingen het begrotingsbedrag van € 54.000,- wel zal worden gehaald. Dus zijn ze toch blij met deze uitkomst en voelen zich met dit resultaat gesterkt en gesteund door de gemeente.
Alle medewerkers kijken dus terug op een zeer geslaagde kerkbalans 2014
Dank aan alle gulle gevers en natuurlijk ook aan alle vrijwilligers.

 
Aan de kleine klok hangen

Bezinningsdag kerkenraad
Aan de kleine klok hangen

Heel vreemd. Als er tijdens een commercial ‘Nadere informatie’ wordt gezegd, versta ik altijd ‘Na de reformatie’. Vandaar misschien dat ik nu aan een kleine klok van na de reformatie hang. Het is een bruidsklokje. De koster trekt onderwijl aan de grote, de doodsklok. Worden ze tegelijkertijd geluid, dan is er sprake van een feest. En dat is het. Feest. Hoe vreugdevol is het niet om zomaar op een zaterdagmiddag de klok te mogen luiden van een prachtige protestantse dorpskerk in het oosten van ons land! De roodbruine koeien komen nieuwsgierig naar de ramen. Het pleintje wordt bewaakt door indrukwekkend hoge eiken, nog vol in opgloeiend blad. De koster maant mij het rustiger aan te doen. Oeps. Laat het touw van het bruidsklokje maar even vieren. Veel dorpbewoners zullen zich afvragen wat er aan de hand kan zijn. Kerkgangers herkennen meestal feilloos de hand van de klokkenluider. De mijne zullen ze niet thuis kunnen brengen. Wie wel thuisgebracht moet worden is de voltallige kerkenraad. Vandaar dat we de klok luiden. Ik heb de diakenen, ouderlingen en dominee erop uit gestuurd. Met een opdracht. Alleen gaan, stil zijn en kijken. Zie de indrukwekkende natuur. Ervaar de heiligheid van het alledaagse. Gewaar zijn is te beoefenen. En daar komt dankbaarheid van.

En dan: glanzende ogen en wrijvende handen, de oogst van een eenzame wandeling. De kerkenraad druppelt weer binnen. Na de reformatie. Wijsheid weet ons hier ook te vinden. Omdat we leeg durven luisteren. De buiten opgedane inzichten zouden zo met de wind uit Tibet kunnen zijn gekomen. De Geest waait waarheen zij wil. Met nadere informatie strooit zij gul en guitig:

‘We zijn hier op aarde om te waarderen en te begrijpen. We zijn hier niet om te oordelen. We treden de ander niet in angst, maar in liefde tegemoet. Dat zal onze naaste doen openbloeien.’

Annemiek Schrijver

 
Dag van de dialoog

Dag van de dialoog

Begrip en respect voor elkaar essentieel bij  omgangsvormen

De Dag van de Dialoog in de Gemeente Olst-Wijhe was donderdag in De Bastiaan in Olst weer een succes.  Meer dan 50 belangstellenden van jong tot oud en van verschillende afkomst gingen met elkaar in gesprek over omgangsvormen. Begrip en respect voor elkaar kwam daarbij steeds als heel belangrijk  naar voren.

De avond begon met een gezamenlijke maaltijd van soep, broodjes en veel verschillende hapjes uit diverse landen: Syrië, Rusland, Bolivia en Frankrijk. Veel lof was er voor de dvd met sketches;  zeer goed uitgebeeld door de Olster toneelgroep Herman Heijermans. Diverse situaties zoals twee jongeren die geen gesprek meer voeren, maar beiden bezig zijn met hun mobieltjes; een situatie aan de balie van een apotheek; twee artsen die over het hoofd van de patiënte haar situatie bespreken met elkaar; iemand die luidruchtig een lang telefoongesprek voert in een stiltecoupé in de trein en een buitenlandse mevrouw die voor de buren wat heeft gekookt en dat aanbiedt.
In de groepsgesprekken kwam naar aanleiding van deze situaties naar voren, dat goed uitleggen, naar uitleg vragen en mensen op een nette manier aanspreken (de toon die wordt gezet) zeker kunnen bijdragen aan een goede verstandhouding tussen mensen.
Na afloop bleek dat een ieder zijn zegje heeft kunnen doen en een mooie avond had. De Dag van de Dialoog  kon worden gevierd dankzij de financiële bijdragen van de diverse diaconieën en de Rabobank .  

 
 
 

Oecum.dienst in Heeten zat.avond!
datum en tijdstip 27-01-2018 om 19.00 uur
meer details

 
Gemeenteochtend op 3 december om 11 uur
Na de kerkdienst op zondag 3 december bent u allen van harte uitgenodigd voor de gemeenteochtend in de Beukenoot. Hier zal door de kerkenraad nader uitleg worden gegeven over de stand van zaken in het samenwerkingsproces Klein Salland. De koffie staat klaar!
 
Verkoop handwerkspullen en pannenkoekenactie
Zaterdag 11 november zijn er weer de gecombineerde activiteiten in de Beukenoot met de pannenkoekenactie en de verkoop van handwerkspullen. meer
 
7 Noten Cantorij
7 noten slechts……moet je mixen
met ’t juiste ritme en magie.
Als je ’t goed doet, dan ontstaat er
een betoverende melodie.
  meer
 
Opbrengst appelactie 1468,00 euro!

Opbrengst appelactie 1468,00 euro! Een mooi resultaat.
Verkopers en kopers hartelijk dank!
 
Klein-Sallandse zondag groot succes!

De Klein-Sallandse zondag op 6 augustus in Wesepe was een groot succes!
Een volle kerk en na afloop gezellig koffiedrinken op het kerkplein.
Voor herhaling vatbaar! meer
 
Leerorkest

Concert van het leerorkest van de A.Bosschool op 18 februari 2017 in de Nicolaaskerk.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.