Algemeen

De kerk is een éénbeukig Gotisch gebouw dat in meerdere fasen is gebouwd. In oude geschriften wordt deze kerk voor het eerst genoemd in 1348.

Gedurende de eeuwen zijn allerlei restauraties uitgevoerd. De laatste restauratie van het koorgedeelte vond plaats in 1938. Het schip en de toren zijn in 1951 voor het laatste gerestaureerd. In 2004 is een grote restauratie aan de totale kerk uitgevoerd.

In de toren hangen twee klokken: één uit 1502 en één uit 1699.

Het zandstenen doopvont dateert uit de 13e eeuw

Het orgel is gebouwd door de Deventer orgelbouwer H.G. Holtgräve in 1876 en is in 1993 ingrijpend gerestaureerd.

Internetdienst Olst Wesepe
datum en tijdstip 11-04-2021 om 10:00 uur
Internetdienst PG Olst en PG Wesepe vanuit Olst. Geen kerkdienst in de kerk te Wesepe.meer details

datum en tijdstip 14-04-2021 om 10:00 uur
De kerk  is open om een kaarsje te branden of voor een stil gebed. De kerk is geopend van 10:00 tot 11:00 uur. meer details

Internetdienst Olst Wesepe
datum en tijdstip 18-04-2021 om 10:00 uur

Lockdown verlengd!!

Vanaf 20 december geen erediensten meer in onze kerk in Wesepe. Wel zijn er vanaf die dag gezamenlijke online diensten van de PG Olst en PG Wesepe vanuit Olst.

N.a.v. de persconferentie van 23-maart is er binnen Klein-Salland besloten om de kerkdiensten nog steeds niet open te stellen voor gemeenteleden!!!

We hopen dat we, onder voorbehoud, vanaf  zondag 25-april  weer kerkdiensten met bezoekers in Wesepe mogen houden.

Kerkbalans 2021

Het tellen is voltooid!  Een heel mooi eindresultaat:

Pasen 2021

Witte Donderdag 1 april