Algemeen

De kerk is een éénbeukig Gotisch gebouw dat in meerdere fasen is gebouwd. In oude geschriften wordt deze kerk voor het eerst genoemd in 1348.

Gedurende de eeuwen zijn allerlei restauraties uitgevoerd. De laatste restauratie van het koorgedeelte vond plaats in 1938. Het schip en de toren zijn in 1951 voor het laatste gerestaureerd. In 2004 is een grote restauratie aan de totale kerk uitgevoerd.

In de toren hangen twee klokken: één uit 1502 en één uit 1699.

Het zandstenen doopvont dateert uit de 13e eeuw

Het orgel is gebouwd door de Deventer orgelbouwer H.G. Holtgräve in 1876 en is in 1993 ingrijpend gerestaureerd.

datum en tijdstip 23-01-2022 om 10:00 uur
Via internet online te volgen!
Oecumenische dienst
Inzameling: Diaconie Missionair werk en Onderhoud kerkelijke gebouwenmeer details

datum en tijdstip 30-01-2022 om 10
Inzameling: Diaconie Kerk in Actie en Onderhoud kerkelijke gebouwenmeer details

Klein Sallandse Zondag
datum en tijdstip 06-02-2022 om 10:00 uur
Samen met Olst
Inzameling: Kerk in Actie (Bangladesh) en Onderhoud kerkelijke gebouwenmeer details

Kerkbalans

De voorbereidingen voor Kerkbalans 2022 zijn inmiddels begonnen. De actie heeft dit jaar als titel ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’.
Voor u is dit misschien een mooi moment om na te gaan of u uw toezegging voor 2021 al hebt betaald? Er zijn al veel giften binnengekomen, maar het zou kunnen zijn dat het aan uw aandacht ontsnapt is.
Alvast onze dank voor de moeite en voor uw bijdrage.
De kerkrentmeesters

Wie komt ons team versterken ???

Lijkt het je leuk om tijdens een dienst de camera's in de kerk te bedienen en/of presentaties te maken?
Informeer dan eens of dit ook iets voor jou is. Het is echt niet moelijk.
Neem gerust eens contact met mij op:
Dick Stegeman

Vanaf 5-sep..