Bezoekwerk Bezoekwerk

Het motto voor het bezoekwerk is Omzien naar elkaar. Door middel van wijkteams wordt getracht contact te houden met iedereen die zich op enige wijze verbonden weet met de gemeente. Voor elke wijk is er een wijkteam dat bestaat uit een ouderling, een diaken en een ouderling-kerkrentmeester en een aantal gemeenteleden.

Het Beukenblad

Het Beukenblad is een maandblad met nieuws, de actuele agenda, wel en wee en een column. Inkijkexemplaren in de kerk. Abonnementen via de kerkrentmeesters.

HVD

op de kerstmarkt
HVD

De HVD staat voor Hervormde Vrijwilligers Dienst. Behalve de koffiegroep valt er de handwerkgroep onder. Deze groep dames handwerkt eens per twee weken gezamenlijk en de gemaakte spullen worden op de kerstmarkt voor een goed doel verkocht.

Koffiedrinken

Geschiedenis: zo zag de keuken er uit vóór de verbouwing.
Koffiedrinken

Na kerktijd wordt er regelmatig gezamenlijk koffie gedronken in De Beukenoot. De organisatie is in handen van de HVD.

In de zomermaanden gebeurt dat bij mooi weer onder de beuk.

Kerkradio en geluidsopnames Kerkradio en geluidsopnames

Het is mogelijk om aangesloten te worden op de kerkradio.
Algemene informatie: Jan Wichems
Technische vragen of storingen: Dick Stegeman
tel. 0570-532954 of 06-83657770

Ook kan er van een dienst een cd opgenomen worden.
Informatie: Gerrit de Jong

Cantorij

Op kerkelijke hoogtijdagen levert de cantorij haar bijdrage aan de diensten. De groep heeft een wisselende samenstelling en oefent alleen een aantal keren voor een bepaalde dienst.

Cantor-organist: Corinne Ovinge - Best

Bloemengroep

De bloemengroep verzorgt de liturgische bloemschikking in de kerk voor speciale diensten. Ook maken zij kerst- en paasbakjes.

Contactpersoon: Elly van der Broek   531253

Eetproject

vandaag is er keuze uit twee stamppotten
Eetproject

Een maal per maand kan er in het zalencentrum een gezamenlijke maaltijd genoten worden.  Een driegangendiner kost 9 euro.

Contactpersoon: Jan Wichems  531505

Zoekt Elkander Op.

ZEO (Zoekt Elkander Op) organiseert enkele malen per jaar in het Jeugdgebouw een ontspanningsmiddag voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking.

Een maal per jaar is er een verrassingsuitje.

Ouderensoos Ouderensoos

Een maal per maand wordt er voor de ouderen in de gemeente een gezellige middag met een afwisselend programma georganiseerd.

Contactpersoon: Jan Wichems  531505

Kerk in Actie Kerk in Actie

De werkgroep Kerk in Actie maakt gemeenteleden bewust van hun verantwoordelijkheid buiten de eigen gemeente. Er worden projecten aangedragen en gezorgd dat het geld op de goede plek komt. De werkgroep ressorteert onder de kerkenraad.

datum en tijdstip 03-07-2022 om 9:30 uur
Inzameling: Kerkbeheer en Diaconie: KIA Kwetsbare Kinderen.
  Na afloop is er koffiedrinken waarvoor elke kerkganger van harte wordt uitgenodigd.meer details

datum en tijdstip 10-07-2022 om 9:30 uur
Inzameling: Kerkbeheer Onderhoud "kerkelijke gebouwen" en Diaconie "Klein Salland Collecte".

Bijdrage solidariteitskas

Bij het kerkblad van juni is voor ieder belijdend lid van onze gemeente een brief bijgevoegd. In deze brief vragen we u om een bijdrage van € 10,- per belijdend lid voor de zogeheten Solidariteitskas. De solidariteitsbijdrage is voor de helft bestemd voor onze eigen gemeente, voor de andere helft voor steunverlening aan gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland die door omstandigheden tijdelijk niet ‘zelfvoorzienend’ kunnen zijn. Voor meer informatie over de Solidariteitskas is een folder van de PKN bij de brief gevoegd.
De kerkrentmeesters

Jaarrekeningen 2021

De jaarrekening van de kerkrentmeesters over het jaar 2021 ligt ter inzage in week 23 (7 t/m 10 juni) op het adres Boxbergerweg 61 in Wesepe.
Als u deze wilt inzien dan graag even een telefoontje naar Jo Jansen (06 53737210) voor een afspraak.

De jaarrekening van de diaconie ligt eveneens ter inzage in die week. Dan moet u zijn bij Jacky van Tartwijk (06 31768816) op het adres Weth. van Doorninckweg 13 in Wesepe.

Aardappelactie 2022

Er wordt dit jaar weer een gezamenlijke aardappelactie gehouden .
De pootaardappelen zijn uitgedeeld na de dienst op zondag 13 maart.
En na een hopelijk mooi groeiseizoen kan men de oogst inleveren op de startzondag.

De Diaconie

Wie komt ons team versterken ???

Lijkt het je leuk om tijdens een dienst de camera's in de kerk te bedienen en/of presentaties (PowerPoint)  te maken?
Informeer dan eens of dit ook iets voor jou is. Het is echt niet moelijk.
Neem gerust eens contact met mij op:
Dick Stegeman

Vanaf 1-mei..

Vanaf zondag 1-mei beginnen de diensten om
9:30 uur !!

Gebed Oekraïne

Gebed voor Oekraïne

молитва за україну

God van liefde en trouw,

Wij bidden U voor de inwoners van Oekraïne,
voor iedereen die getroffen is door het vreselijke geweld.
In verbijstering zien we de afschuwelijke beelden.
Heer, ontferm U over dit land en haar inwoners.
Laat geweld en wapengekletter stoppen,
de wapens zwijgen.

Klik op  meer voor het gehele gebed

Klein Salland

NIEUW  NIEUW

Vanaf 12 april 2022 is aan het keuzemenu aan de linkerzijde van de pagina's de keuze
Klein Salland  toegevoegd.
Hier vindt U algemene informatie over de samenwerkings overeenkomst.
O.a. vindt U hier informatie over de vertrouwenspersoon en de onlangs door alle 4 kerken getekende overeenkomst.

PG Wesepe

PG Olst