Algemeen

De kerk is een éénbeukig Gotisch gebouw dat in meerdere fasen is gebouwd. In oude geschriften wordt deze kerk voor het eerst genoemd in 1348.

Gedurende de eeuwen zijn allerlei restauraties uitgevoerd. De laatste restauratie van het koorgedeelte vond plaats in 1938. Het schip en de toren zijn in 1951 voor het laatste gerestaureerd. In 2004 is een grote restauratie aan de totale kerk uitgevoerd.

In de toren hangen twee klokken: één uit 1502 en één uit 1699.

Het zandstenen doopvont dateert uit de 13e eeuw

Het orgel is gebouwd door de Deventer orgelbouwer H.G. Holtgräve in 1876 en is in 1993 ingrijpend gerestaureerd.

eredienst
datum en tijdstip 21-10-2018 om 10.00 uur
Inzameling: Diaconie Bloemenfonds en KB onderhoud Kerk.Gebouwenmeer details

Appelactie 2018

Appelactie voor de dorpskerk in Wesepe goed verlopen, opbrengst ruim 1600 euro!

Startzondag 2018

23 september 2018 meer

Opbrengst Kerkbalans 2018: een prachtig resultaat!
Op 5 februari is de opbrengst van de actie Kerkbalans 2018 geteld. Het resultaat overtrof de verwachtingen. meer

Bevestiging nieuwe ambtsdragers op 4 februari 2018

Ans Krijt als ouderling en Cora Schensema als diaken. Hartelijk welkom!
Van diaken Gert van Drie werd na 12 jaar afscheid genomen, onder dankzegging. Herbevestigd werden de ouderlingen Ton den Duijf en Gerrit Visscher.