Einde Nicolaasconcerten

Het bestuur van De Nicolaas Concerten in Wesepe heeft besloten dat het seizoen 2019–2020 haar laatste seizoen zal zijn.

Met veel plezier en genoegen kijken we terug op de afgelopen jaren waarin we vanaf 2012 jonge, veelbelovende artiesten een podium hebben gegeven.
De prachtige eeuwenoude Nicolaaskerk met haar unieke akoestiek bleek een geweldige locatie voor onze musici, maar ook voor de vele muziekliefhebbers die we hebben mogen verwelkomen.
Er is een aantal redenen voor dit besluit van het bestuur. De druk op de organisatie is gaande de jaren toegenomen. Er valt veel te regelen en alles moet stipt op tijd klaar zijn. We hebben dit met veel enthousiasme en inzet gedaan. Het vinden van nieuwe bestuursleden met de verschillende benodigde disciplines valt niet mee. Met de tendens dat de deelname aan het vrijwilligerswerk geleidelijk aan afneemt, hebben wij ook te maken.
In veel omringende dorpen en plaatsen zijn ook tal van initiatieven van de grond gekomen om concerten te organiseren. Er is veel keus, concurrentie zo u wilt. We hebben dan ook moeten vaststellen dat ons bezoekersaantal terugloopt. Vanzelfsprekend heeft dit zijn weerslag op onze financiële situatie. Dankzij onze zakelijke en particuliere sponsors en substantiële bijdragen van het Prins Bernhard Fonds en van de Rabobank hebben we het lang kunnen volhouden.

De afgelopen tien jaren hebben we veertig mooie en soms zelfs topconcerten kunnen organiseren. We kijken er met veel voldoening op terug!
In het lopende seizoen hebben we nog één mooi concert voor u tegoed. We hopen op uw komst en verwelkomen u graag.

Bestuur                                              Tussentijds afgetreden
De Nicolaas Concerten                          bestuursleden

Elly Thijs                                             Henk Heikamp
Gerard Thijs                                        Mariette Koenraadt