Stand van zaken i.v.m. het coronavirus

Een lege kerk op zondag......
Stand van zaken i.v.m. het coronavirus

Het Coronavirus

Via onze site houden we U op de hoogte van de stand van zaken rondom het coronavirus en de kerkelijke activiteiten binnen onze gemeente.

Kerkdiensten:
De vier Sallandse Protestantse gemeenten Olst, Raalte, Wesepe en Wijhe, volgen het advies van de landelijke Protestantse Kerk om kerkdiensten geen doorgang te laten vinden, ter voorkoming van verdergaande verspreiding van het coronavirus.
De kerkdiensten in Wesepe zullen om deze reden tot 1 juli niet worden gehouden.

Op dit moment wordt er onderzocht hoe er weer kerkdiensten vanaf 1 juli gehouden kunnen worden in onze kerk. Dit natuurlijk conform de richtlijnen van het RIVM.

Vanaf 10 mei zullen behalve de kerkdiensten vanuit Wijhe en Raalte ook de kerkdiensten vanuit Olst via internet worden uitgezonden.
Er worden dan gezamenlijke diensten gehouden voor Olst én Wesepe.
Via kerkdienstgemist kunt U deze diensten rechtstreeks of op een later tijdstip volgen
.

Voor onze kerkradio luisteraars wordt een opname van deze dienst op woensdagavond om 20:00 uur afgespeeld. Dus direct na het gebedsuurtje.

De kerkdiensten vinden plaats zonder kerkgangers, maar wel met een bescheiden groep van mensen, die de dienst ondersteunen en vanzelfsprekend wel met een voorganger en kerkenraadsleden.
Voor meer informatie over deze diensten verwijzen we U naar de website van de desbetreffende kerk.
Een rechtstreekse link  naar deze site’s vindt U in de rechterkolom.
Hier vindt  U ook een link om de laatste dienst via kerkdienstgemist direct te bekijken.

Een korte handleiding voor het gebruik van Kerkdienstgemist vindt U in het artikel Kerkdiensten volgen via internet op onze homepagina.

De komende zondagen verzorgt ds. René de Reuver, scriba van de landelijke PKN, een meditatie die te volgen is via de EO op NPO 2 vanaf 9.20 uur.

Ook RTV Oost zendt regelmatig op zondagmorgen 10:00 uur een kerkdienst uit vanuit één van de kerken uit onze provincie.

Kerk open:  "UUR VAN GEBED"
In deze moeilijke tijden heeft de landelijke PKN het inititatief genomen om een uur van gebed te organiseren in haar kerken.
In Wesepe is onze kerk op elke woensdag tot 1 juli open van 19:00 tot 20:00 uur voor een ieder die er behoefte aan heeft om even in de kerk te zijn.
Er is gelegenheid om een kaarsje te branden, voor een gebed of even een moment van stilte en bezinning.
U mag de kerk in dat uur betreden en verlaten wanneer u wilt.
Tussendoor zal het orgel worden bespeeld met zachte passende muziek.

Bezoekwerk:
Er is besloten dat er de komende weken ook geen pastoraal bezoekwerk zal plaatsvinden.
Voor meer informatie kunt U contact opnemen met dh. Gerrit Visscher: 0572-381823.

We hopen hiermee bij te dragen aan het voorkomen van een verdergaande verspreiding van het coronavirus en zo ook de ouderen en kwetsbaren in onze gemeente te beschermen.

Oecumenische Internetdienst Olst Wesepe
datum en tijdstip 07-06-2020 om 9:30
Vanwege het Coronavirus is er een gezamenlijke internet kerkdienst vanuit Olst. Muziek en zang komt van een deel van het koor Ardente uit Boskamp.meer details

datum en tijdstip 10-06-2020 om 19:00
De kerk is geopend van 19:00 tot 20:00 uur voor een ieder die er behoefte aan heeft even in de kerk te zijn, een kaarsje aan te steken of voor een gebed in deze moeilijke tijd.meer details

Internetdienst Olst Wesepe
datum en tijdstip 14-06-2020 om 9:30
Vanwege het Coronavirus is er een gezamenlijke internet kerkdienst vanuit Olst.  meer details

Kerkdienst  van Klein-Salland bekijken?

Gezamenlijke Pinksterdienst van Klein-Salland vanuit Wijhe van zondag 31-mei;   klik hier

Helaas zijn er in het begin technische problemen met het geluid geweest. Na een half uurtje waren deze opgelost.