Historische predikanten

Hoe gingen predikanten in de zestiende eeuw gekleed en waar komt de toga vandaan?

Het antwoord werd vorige week verkregen tijdens een heuse catwalk in het wapen van Wesepe op de ouderensoos. Twaalf plaatselijke prominenten waren getooid in eenvoudige tot prachtige kledij en showden dat met charme.  De domineeskleding uit de achttiende eeuw stond in het teken van de pruikentijd. Sinds het midden van de achttiende eeuw tot ver in de negentiende eeuw gingen de meeste predikanten gekleed in een lange mantel en bef, kuitbroek en op het hoofd een driekanten steek. Pas daarna kwam de toga en vervolgens kwam ook de vrouwelijke dominee om de hoek kijken.  Carla Zuidema uit Ugchelen heeft de catwalk opgezet en is verantwoordelijk voor de pakken, een prachtige collectie.

Oecumenische Internetdienst Olst Wesepe
datum en tijdstip 07-06-2020 om 9:30
Vanwege het Coronavirus is er een gezamenlijke internet kerkdienst vanuit Olst. Muziek en zang komt van een deel van het koor Ardente uit Boskamp.meer details

datum en tijdstip 10-06-2020 om 19:00
De kerk is geopend van 19:00 tot 20:00 uur voor een ieder die er behoefte aan heeft even in de kerk te zijn, een kaarsje aan te steken of voor een gebed in deze moeilijke tijd.meer details

Internetdienst Olst Wesepe
datum en tijdstip 14-06-2020 om 9:30
Vanwege het Coronavirus is er een gezamenlijke internet kerkdienst vanuit Olst.  meer details

Kerkdienst  van Klein-Salland bekijken?

Gezamenlijke Pinksterdienst van Klein-Salland vanuit Wijhe van zondag 31-mei;   klik hier

Helaas zijn er in het begin technische problemen met het geluid geweest. Na een half uurtje waren deze opgelost.