Kerkbalans 2020 Kerkbalans 2020

Dit jaar is de actie Kerkbalans gestart op zaterdag 18 januari. Om 13:00 uur hebben op heel veel plaatsen in het hele land de kerkklokken geluid.
Ook Wesepe deed mee aan deze inluidactie.
Eén klok werd geluid worden door de
Wesepenaar van het jaar Jo Jansen. Hij is niet alleen Wesepenaar van het jaar, maar tevens penningmeester van de kerkrentmeesters!
Gerrit Visscher, de voorzitter van de kerkenraad, luidde de andere klok.
Direct na het luiden ontvingen de lopers de enveloppen met Kerkbalanspapieren.

Op maandag 3 februari is de actie Kerkbalans in onze gemeente
afgesloten. Op deze avond werd weer een bingo gehouden voor
de vrijwilligers die de enveloppen hadden weggebracht en
opgehaald. Al voor half 8 kwamen de eerste lopers de enveloppen
met de toezeggingen afleveren. Velen van hen bleven om bingo te
spelen en de uitslag van de eerste telling mee te maken.
Het werd een erg gezellige avond met veel bijpraten en
de bekende partijtjes bingo met mooie prijzen. Terwijl de lopers
genoten van de gezelligheid werden in een andere kamer de
toezeggingen geteld. Aan het eind van de avond kon de
voorlopige eindstand worden bekendgemaakt.

De eindstand kwam wat lager uit dan het bedrag waarop in de begroting was gerekend.
De eindstand op de telavond was € 47.196,70. Inmiddels is de stand nog opgelopen tot ongeveer € 47.500,-.
Het was te verwachten dat de eindstand lager uit zou komen. We hebben in het afgelopen jaar te maken gehad met veel sterfgevallen. Het ledenaantal van de gemeente neemt dus af en daarmee de opbrengst van Kerkbalans.
Toch zijn de kerkrentmeesters -gegeven deze omstandigheden- tevreden met het resultaat. We kunnen het komende jaar met vertrouwen tegemoet zien.
We danken iedereen voor hun toegezegde bijdrage en natuurlijk
ook alle vrijwilligers voor hun altijd weer trouwe inzet.

De kerkrentmeesters

Oecumenische Internetdienst Olst Wesepe
datum en tijdstip 07-06-2020 om 9:30
Vanwege het Coronavirus is er een gezamenlijke internet kerkdienst vanuit Olst. Muziek en zang komt van een deel van het koor Ardente uit Boskamp.meer details

datum en tijdstip 10-06-2020 om 19:00
De kerk is geopend van 19:00 tot 20:00 uur voor een ieder die er behoefte aan heeft even in de kerk te zijn, een kaarsje aan te steken of voor een gebed in deze moeilijke tijd.meer details

Internetdienst Olst Wesepe
datum en tijdstip 14-06-2020 om 9:30
Vanwege het Coronavirus is er een gezamenlijke internet kerkdienst vanuit Olst.  meer details

Kerkdienst  van Klein-Salland bekijken?

Gezamenlijke Pinksterdienst van Klein-Salland vanuit Wijhe van zondag 31-mei;   klik hier

Helaas zijn er in het begin technische problemen met het geluid geweest. Na een half uurtje waren deze opgelost.