Klein Salland Diaconie project

Beste allemaal,
Vanuit Bolivia, Cochabamba, groet ik u allen. Wens u het allerbeste met goede gezondheid voor het nieuwejaar. Ook hier in Bolivia hebben we te maken met het coronavirus wat een enorme impact heeft gehad op iedereen en alles hier. Veel mensen zijn ziek geworden en aan overleden. We hebben een zeer lange - strikte lockdown gehad die bijna 6 maanden duurde. Hierdoor hebben velen geen inkomen kunnen verwerven. Het schooljaar is door de pandemie vroegtijdig beëindigd. De overheid wilde dat digitaal les zou worden gegeven. Helaas de meeste mensen hebben hier geen computers en internet. Hierom hadden ze besloten om het schooljaar te beëindigen. Afgelopen jaar waren regelmatig protesten en wegblokkades en opstanden tegen de toenmalige regering. Dit had ook negatieve gevolgen t.a.v. bevoorrading van brandstof, voedselvoorziening, medicijnen en zuurstofflessen voor de ziekenhuizen. Het was een nare periode.  God zij dank hebben we met donaties, levensmiddelen-pakketten kunnen geven aan heel veel armen. Ook hebben we mensen geholpen met medicijnen en zorg gegeven bij ziekte en overlijden. Dit is wel mijn grootste missie geweest het afgelopen jaar. Na de strenge lockdown zijn we begonnen met lesgeven in kleine groepjes aan de armste kinderen in ons project. Ook aan de moeders hebben we lesgegeven. Heel veel volwassenen hebben amper onderwijs gehad, vooral mensen van de hooglanden. Verschillende alleenstaande vrouwen met kleine kinderen hebben we geholpen met aanschaf van een etenskarretje of kooktoestel. Daarmee kunnen ze zich een inkomen verwerven. We hebben door de pandemie geen klaslokalen kunnen bouwen. Dit doen we altijd in samenwerking met de lokale gemeenschap wat allemaal niet mocht. Het is te hopen dat ‘t dit jaar wel kan wat helaas nog niet naar uitziet. Hier is ook de tweede corona-virus golf aangekomen, zoals in Nederland. Het nieuwe schooljaar zou op 1 februari fysiek beginnen, wat al niet meer doorgaat. Ministerie van onderwijs besloot dat er weer digitaal onderwijs moet worden gegeven. Het ziekenhuispersoneel roept hier om een strenge lockdown, die zijn bang dat de ziekenhuizen weer overvol raken. Economisch kan Bolivia dit echt niet aan, een dilemma. Morgen is er een landelijk staking en wegblokkades van al het openbaar vervoer en al het transport.  Deze week ga ik weer een grote voorraad levensmiddelen inkopen omdat weer uit te kunnen delen, aan de armste families die het niet hebben. Mijn hartelijke dank voor de hulp die wij hebben ontvangen van u, om de armste mensen hier te kunnen helpen.

Hartelijke groeten Anna Haarman
Adios

Ook op de site van PG Wijhe vindt U meer info:

Internetdienst Olst Wesepe
datum en tijdstip 11-04-2021 om 10:00 uur
Internetdienst PG Olst en PG Wesepe vanuit Olst. Geen kerkdienst in de kerk te Wesepe.meer details

datum en tijdstip 14-04-2021 om 10:00 uur
De kerk  is open om een kaarsje te branden of voor een stil gebed. De kerk is geopend van 10:00 tot 11:00 uur. meer details

Internetdienst Olst Wesepe
datum en tijdstip 18-04-2021 om 10:00 uur

Lockdown verlengd!!

Vanaf 20 december geen erediensten meer in onze kerk in Wesepe. Wel zijn er vanaf die dag gezamenlijke online diensten van de PG Olst en PG Wesepe vanuit Olst.

N.a.v. de persconferentie van 23-maart is er binnen Klein-Salland besloten om de kerkdiensten nog steeds niet open te stellen voor gemeenteleden!!!

We hopen dat we, onder voorbehoud, vanaf  zondag 25-april  weer kerkdiensten met bezoekers in Wesepe mogen houden.

Kerkbalans 2021

Het tellen is voltooid!  Een heel mooi eindresultaat:

Pasen 2021

Witte Donderdag 1 april