Klein Salland Diaconie project

Beste allemaal,
Vanuit Bolivia, Cochabamba, groet ik u allen. Wens u het allerbeste met goede gezondheid voor het nieuwejaar. Ook hier in Bolivia hebben we te maken met het coronavirus wat een enorme impact heeft gehad op iedereen en alles hier. Veel mensen zijn ziek geworden en aan overleden. We hebben een zeer lange - strikte lockdown gehad die bijna 6 maanden duurde. Hierdoor hebben velen geen inkomen kunnen verwerven. Het schooljaar is door de pandemie vroegtijdig beëindigd. De overheid wilde dat digitaal les zou worden gegeven. Helaas de meeste mensen hebben hier geen computers en internet. Hierom hadden ze besloten om het schooljaar te beëindigen. Afgelopen jaar waren regelmatig protesten en wegblokkades en opstanden tegen de toenmalige regering. Dit had ook negatieve gevolgen t.a.v. bevoorrading van brandstof, voedselvoorziening, medicijnen en zuurstofflessen voor de ziekenhuizen. Het was een nare periode.  God zij dank hebben we met donaties, levensmiddelen-pakketten kunnen geven aan heel veel armen. Ook hebben we mensen geholpen met medicijnen en zorg gegeven bij ziekte en overlijden. Dit is wel mijn grootste missie geweest het afgelopen jaar. Na de strenge lockdown zijn we begonnen met lesgeven in kleine groepjes aan de armste kinderen in ons project. Ook aan de moeders hebben we lesgegeven. Heel veel volwassenen hebben amper onderwijs gehad, vooral mensen van de hooglanden. Verschillende alleenstaande vrouwen met kleine kinderen hebben we geholpen met aanschaf van een etenskarretje of kooktoestel. Daarmee kunnen ze zich een inkomen verwerven. We hebben door de pandemie geen klaslokalen kunnen bouwen. Dit doen we altijd in samenwerking met de lokale gemeenschap wat allemaal niet mocht. Het is te hopen dat ‘t dit jaar wel kan wat helaas nog niet naar uitziet. Hier is ook de tweede corona-virus golf aangekomen, zoals in Nederland. Het nieuwe schooljaar zou op 1 februari fysiek beginnen, wat al niet meer doorgaat. Ministerie van onderwijs besloot dat er weer digitaal onderwijs moet worden gegeven. Het ziekenhuispersoneel roept hier om een strenge lockdown, die zijn bang dat de ziekenhuizen weer overvol raken. Economisch kan Bolivia dit echt niet aan, een dilemma. Morgen is er een landelijk staking en wegblokkades van al het openbaar vervoer en al het transport.  Deze week ga ik weer een grote voorraad levensmiddelen inkopen omdat weer uit te kunnen delen, aan de armste families die het niet hebben. Mijn hartelijke dank voor de hulp die wij hebben ontvangen van u, om de armste mensen hier te kunnen helpen.

Hartelijke groeten Anna Haarman
Adios

Ook op de site van PG Wijhe vindt U meer info:

datum en tijdstip 23-01-2022 om 10:00 uur
Via internet online te volgen!
Oecumenische dienst
Inzameling: Diaconie Missionair werk en Onderhoud kerkelijke gebouwenmeer details

datum en tijdstip 30-01-2022 om 10
Inzameling: Diaconie Kerk in Actie en Onderhoud kerkelijke gebouwenmeer details

Klein Sallandse Zondag
datum en tijdstip 06-02-2022 om 10:00 uur
Samen met Olst
Inzameling: Kerk in Actie (Bangladesh) en Onderhoud kerkelijke gebouwenmeer details

Kerkbalans

De voorbereidingen voor Kerkbalans 2022 zijn inmiddels begonnen. De actie heeft dit jaar als titel ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’.
Voor u is dit misschien een mooi moment om na te gaan of u uw toezegging voor 2021 al hebt betaald? Er zijn al veel giften binnengekomen, maar het zou kunnen zijn dat het aan uw aandacht ontsnapt is.
Alvast onze dank voor de moeite en voor uw bijdrage.
De kerkrentmeesters

Wie komt ons team versterken ???

Lijkt het je leuk om tijdens een dienst de camera's in de kerk te bedienen en/of presentaties te maken?
Informeer dan eens of dit ook iets voor jou is. Het is echt niet moelijk.
Neem gerust eens contact met mij op:
Dick Stegeman

Vanaf 5-sep..