Lied 1005: Petra Berger

Lied 1005 gezongen door Petra Berger:

Longing for light

Het lied is een smeekgebed voor een eerlijker en betere wereld. Het is geschreven in de ‘wij’-vorm. De zangers (‘wij’) verlangen naar licht, terwijl we in het duister verkeren, verlangen naar waarheid, vrede (Nederlands: ‘rust’), hoop, een schuilplaats en warmte, terwijl we ons in de situatie van het omgekeerde bevinden.
Ieder couplet heeft dezelfde structuur. De eerste twee regels roepen een verlangen uit, door een actuele situatie in contrast te brengen met het tegendeel waarnaar verlangd wordt. De laatste twee regels vragen Christus’ hulp daarbij. Alleen Hij heeft de kracht ons innerlijk te veranderen, gericht op het goede voor iedereen die in verdrukking leeft.
Het lied roept vele mooie Bijbelse beelden op, met name uit uitspraken van Jezus in de evangeliën. Mensen dragen het licht van Christus (vergelijk Matteüs 5:14: ‘jullie zijn het licht der wereld’), zij worden zijn levende stem, zijn brood dat gebroken wordt voor anderen, zijn gebouw om anderen een schuilplaats te geven, een gebouw van levende stenen. Dit alles met als uiteindelijke doel dat Gods Rijk op aarde zal komen als alle mensen elkaar dienen.
Wat een mooie boodschap eigenlijk in deze coronatijd waarin we allemaal ‘op elkaar moeten letten’.

De Nederlandse vertaling is van Elly (‘van Rikkert’) Zuiderveld.

datum en tijdstip 05-07-2020 om 9:30
Inzameling:  Kerkbeheer en KIA diaconaat.

datum en tijdstip 12-07-2020 om 9:30
Inzameling:  Kerkbeheer en Diaconie: dorpskerken.

datum en tijdstip 19-07-2020 om 9:30
Inzameling:  Kerkbeheer en Diaconie.

PG Olst en PG Wesepe vanuit Olst  van zondag 28 juni; klik hier

PG Wijhe  van zondag 28 juni; klik hier