NL-doet-dag bij kerk Wesepe bekroond met nieuwe boom

Een 2e klas VMBO van het Carmel College uit Raalte heeft vandaag in het kader van de NL Doet dag geholpen bij activiteiten van de kerk in Wesepe. Die dag werd na de gedane klussen bekroond met het planten van een Amberboom, geschonken door  Erik en Wilma Stegeman, die ook een trompetboom schonken die in de pastorietuin zijn nieuwe  thuis heeft gevonden.

Erik Stegeman, vorige maand 50 jaar geworde, leerde zijn vrouw Wilma 20 jaar geleden kennen. Reden voor een feestje. Ter ere daarvan hebben ze besloten geld te doneren aan twee goede doelen: waaronder De Blauwe Olifant.  "De Blauwe Olifant zit in de gebrandschilderde ramen van de kerk in Wesepe.  Als kosterszoon heb ik die dus vaak gezien. Deze olifant komt af en toe tot leven en tovert de kerk dan om tot een soort godsdienstig kultuurhuus.  Onlangs is een zieke kastanjeboom achter de kerk gekapt.  De Blauwe Olifant mist zijn boom en wil graag een mooie invulling van deze plek, die ik nog zo goed ken uit mijn jeugd!”, liet Stegeman weten.

De kinderen begonnen de dag vandaag in de kerkbanken waar dominee Reinier Gosker spannend vertelde over het ontstaan van de gebrandschilderde ramen en de Blauwe Olifant. Maar lang zitten was er niet bij want al snel ging een groepje mee met Emiel Krijt om de tuin van de Pastorie van een kleine voorjaarsbeurt te voorzien. Zes kinderen werden warm verwelkomd in De Parabool in Schalkhaar waar ze met verstandelijk beperkte mensen spelletjes gingen doen, wandelen en pannenkoeken bakken. Ook twee aankomende schilders hebben de ‘verwaarloosde bankjes” opgeknapt. In De Beukenoot heeft een groep de Paasattenties klaargemaakt en vast naar een aantal mensen  gebracht waar ze een praatje hebben gemaakt. Als laatste dus  werd de nie u we  boom gepland en “nat gemaakt".

datum en tijdstip 03-06-2020 om 19:00
De kerk is geopend van 19:00 tot 20:00 uur voor een ieder die er behoefte aan heeft even in de kerk te zijn, een kaarsje aan te steken of voor een gebed in deze moeilijke tijd.meer details

Oecumenische Internetdienst Olst Wesepe
datum en tijdstip 07-06-2020 om 9:30
Vanwege het Coronavirus is er een gezamenlijke internet kerkdienst vanuit Olst. Muziek en zang komt van een deel van het koor Ardente uit Boskamp.meer details

datum en tijdstip 10-06-2020 om 19:00

Kerkdienst  van Klein-Salland bekijken?

Gezamenlijke Pinksterdienst van Klein-Salland vanuit Wijhe van zondag 31-mei;   klik hier

Helaas zijn er in het begin technische problemen met het geluid geweest. Na een half uurtje waren deze opgelost.