Oorlogsmonumentje

Wesepe krijgt een oorlogsherinnering

Onder deze kop vonden de Wesepenaren een artikel in de dorpskrant van 25 maart. De tekst hiervoor moest worden ingeleverd voor de Coronacrisis waardoor het allemaal een andere wending heeft gekregen. Maar het klopt wel: Er komt een oorlogsmonumentje dat door de Protestantse Gemeente wordt aangeboden aan de Weseper bevolking.
Maar helaas kan het niet worden onthuld op de dag die daarvoor gepland was namelijk Eerste Paasdag 12 april. Die dag was gekozen omdat Wesepe op 11 april werd bevrijd. Het zal op een later tijdstip worden onthuld, hopelijk door Dina Muskee en Arend Jalink, die beiden enthousiast hun medewerking hebben toegezegd.
Dit monumentje krijgt een plaats naast de kerk voor de heg tegenover het zalencentrum. Op het plaatje worden geen namen vermeld, maar omvat een algemene herinneringstekst.
Ook het plaatsen van de boom door kinderen van de basisschool zal op een later moment plaatsvinden. Deze boom wordt een esdoorn, want het blad van de esdoorn siert de vlag van onze bevrijders uit Canada.
We hopen van harte dat het bevrijdingsfeest voor Wesepe wel zal plaatsvinden tijdens het Wij-Land-festival op 14 juni onder het thema 75 jaar Wij-Land Vrij-Land.
Het duurt even, maar uiteindelijk zullen monument en boom ons dorp tot in lengte van jaren blijven herinneren aan de bevrijding in april 1945.

datum en tijdstip 03-06-2020 om 19:00
De kerk is geopend van 19:00 tot 20:00 uur voor een ieder die er behoefte aan heeft even in de kerk te zijn, een kaarsje aan te steken of voor een gebed in deze moeilijke tijd.meer details

Oecumenische Internetdienst Olst Wesepe
datum en tijdstip 07-06-2020 om 9:30
Vanwege het Coronavirus is er een gezamenlijke internet kerkdienst vanuit Olst. Muziek en zang komt van een deel van het koor Ardente uit Boskamp.meer details

datum en tijdstip 10-06-2020 om 19:00

Kerkdienst  van Klein-Salland bekijken?

Gezamenlijke Pinksterdienst van Klein-Salland vanuit Wijhe van zondag 31-mei;   klik hier

Helaas zijn er in het begin technische problemen met het geluid geweest. Na een half uurtje waren deze opgelost.