Oorlogsmonumentje

Wesepe krijgt een oorlogsherinnering

Onder deze kop vonden de Wesepenaren een artikel in de dorpskrant van 25 maart. De tekst hiervoor moest worden ingeleverd voor de Coronacrisis waardoor het allemaal een andere wending heeft gekregen.

Maar het klopt wel: Er komt een oorlogsmonumentje dat door de Protestantse Gemeente wordt aangeboden aan de Weseper bevolking.
Maar helaas kon het niet worden onthuld op de dag die daarvoor gepland was; namelijk Eerste Paasdag 12 april. Die dag was gekozen omdat Wesepe op 11 april werd bevrijd.

Het zal nu op zondag 6-sep tijdens de startzondag in de kerk worden onthuld, hopelijk door Dina Muskee en Arend Jalink, die beiden enthousiast hun medewerking hebben toegezegd.
Dit monumentje krijgt een plaats naast de kerk voor de heg tegenover het zalencentrum. Op het plaatje worden geen namen vermeld, maar omvat een algemene herinneringstekst.
Ook het plaatsen van de boom door kinderen van de basisschool zal op een later moment plaatsvinden. Deze boom wordt een esdoorn, want het blad van de esdoorn siert de vlag van onze bevrijders uit Canada.
Het duurt even, maar uiteindelijk zullen monument en boom ons dorp tot in lengte van jaren blijven herinneren aan de bevrijding in april 1945.

datum en tijdstip 16-08-2020 om 9:30
Inzameling: Diaconie KIA Zending en Kerkbeheer Onderhoud Kerkelijke gebouwen.

datum en tijdstip 23-08-2020 om 9:30
Inzameling: Diaconie Bloemenfonds en Kerkbeheer Onderhoud Kerkelijke Gebouwen

datum en tijdstip 30-08-2020 om 9:30
Inzameling: Kerkbeheer en Diaconie
Vanwege de Corona gelden speciale regels. Klik hier voor info!meer details

Klein-Salland Kerkdienst vanuit  Olst van zondag 2 augustus bekijken: klik hier.

PG Olst van zondag 9 aug; klik hier

PG Wijhe van zondag 9 aug; klik hier