Restauratie Kerkorgel

"Restauratie Kerkorgel"

Zoals u wellicht wel gemerkt hebt, werd op maandag 3 februari het orgel uit elkaar gehaald voor een grote onderhoudsbeurt. Veel orgelpijpen werden zolang opgeslagen onder de toren, maar meerdere kisten vol orgelpijpen werden ook afgevoerd naar de werkplaats van de firma Reil, om daar gereviseerd en hersteld te worden.
Het orgel had al langere tijd last van problemen: lekkende conducten (tinnen pijpen die van de blaasbalg naar de orgelpijp gaan om die aan te blazen), en ook de zuiverheid en het volume van de tonen liet te wensen over. Onder in het orgel was er veel corrosie, dus een grote onderhoudsbeurt was onvermijdelijk.
Al een jaar geleden, in januari 2019, had het College van Kerkrentmeesters een contract getekend met onze vaste orgelbouwer die ook het jaarlijkse onderhoud doet, de firma Reil uit Heerde, om dit keer een uitgebreid groot onderhoud te doen. De firma Reil heeft een uitstekende reputatie, en ook dit keer heeft deze firma weer een zeer goed resultaat weten te bereiken.
In de eerste dagen van maart zijn alle orgelpijpen weer teruggeplaatst, en na een uitgebreide intonatie en stemming van alle registers werd het orgel op 6 maart officieel weer overgedragen aan onze gemeente.
Het College van Kerkrentmeesters had ook een onafhankelijke, deskundige adviseur in de arm genomen om er zeker van te zijn dat het onderhoud op een goede manier werd uitgevoerd, en ook deze adviseur was vol lof over de kwaliteit van de werkzaamheden.
Alle mankementen zijn verholpen, en de klank van het orgel is duidelijk verbeterd.
Zoals Corinne het verwoordde: ‘het geluid is veel sprankelender en directer’, kortom, een duidelijke verbetering met de vroegere situatie.
Muziek en zingen tijdens de diensten vinden we in Wesepe erg belangrijk. Daar kunnen we dus de komende jaren weer volop van genieten dankzij het gerestaureerde orgel!

Het College van Kerkrentmeesters

datum en tijdstip 23-01-2022 om 10:00 uur
Via internet online te volgen!
Oecumenische dienst
Inzameling: Diaconie Missionair werk en Onderhoud kerkelijke gebouwenmeer details

datum en tijdstip 30-01-2022 om 10
Inzameling: Diaconie Kerk in Actie en Onderhoud kerkelijke gebouwenmeer details

Klein Sallandse Zondag
datum en tijdstip 06-02-2022 om 10:00 uur
Samen met Olst
Inzameling: Kerk in Actie (Bangladesh) en Onderhoud kerkelijke gebouwenmeer details

Kerkbalans

De voorbereidingen voor Kerkbalans 2022 zijn inmiddels begonnen. De actie heeft dit jaar als titel ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’.
Voor u is dit misschien een mooi moment om na te gaan of u uw toezegging voor 2021 al hebt betaald? Er zijn al veel giften binnengekomen, maar het zou kunnen zijn dat het aan uw aandacht ontsnapt is.
Alvast onze dank voor de moeite en voor uw bijdrage.
De kerkrentmeesters

Wie komt ons team versterken ???

Lijkt het je leuk om tijdens een dienst de camera's in de kerk te bedienen en/of presentaties te maken?
Informeer dan eens of dit ook iets voor jou is. Het is echt niet moelijk.
Neem gerust eens contact met mij op:
Dick Stegeman

Vanaf 5-sep..