Restauratie Kerkorgel

"Restauratie Kerkorgel"

Zoals u wellicht wel gemerkt hebt, werd op maandag 3 februari het orgel uit elkaar gehaald voor een grote onderhoudsbeurt. Veel orgelpijpen werden zolang opgeslagen onder de toren, maar meerdere kisten vol orgelpijpen werden ook afgevoerd naar de werkplaats van de firma Reil, om daar gereviseerd en hersteld te worden.
Het orgel had al langere tijd last van problemen: lekkende conducten (tinnen pijpen die van de blaasbalg naar de orgelpijp gaan om die aan te blazen), en ook de zuiverheid en het volume van de tonen liet te wensen over. Onder in het orgel was er veel corrosie, dus een grote onderhoudsbeurt was onvermijdelijk.
Al een jaar geleden, in januari 2019, had het College van Kerkrentmeesters een contract getekend met onze vaste orgelbouwer die ook het jaarlijkse onderhoud doet, de firma Reil uit Heerde, om dit keer een uitgebreid groot onderhoud te doen. De firma Reil heeft een uitstekende reputatie, en ook dit keer heeft deze firma weer een zeer goed resultaat weten te bereiken.
In de eerste dagen van maart zijn alle orgelpijpen weer teruggeplaatst, en na een uitgebreide intonatie en stemming van alle registers werd het orgel op 6 maart officieel weer overgedragen aan onze gemeente.
Het College van Kerkrentmeesters had ook een onafhankelijke, deskundige adviseur in de arm genomen om er zeker van te zijn dat het onderhoud op een goede manier werd uitgevoerd, en ook deze adviseur was vol lof over de kwaliteit van de werkzaamheden.
Alle mankementen zijn verholpen, en de klank van het orgel is duidelijk verbeterd.
Zoals Corinne het verwoordde: ‘het geluid is veel sprankelender en directer’, kortom, een duidelijke verbetering met de vroegere situatie.
Muziek en zingen tijdens de diensten vinden we in Wesepe erg belangrijk. Daar kunnen we dus de komende jaren weer volop van genieten dankzij het gerestaureerde orgel!

Het College van Kerkrentmeesters

datum en tijdstip 04-12-2022 om 10:00 uur
2e advent
Inzameling: Kerkbeheer: Onderhoud kerkelijke gebouwen  en Diaconie: KIA Libanon

Na afloop is er koffiedrinken waarvoor elke kerkganger van harte wordt uitgenodigd.meer details

datum en tijdstip 11-12-2022 om 10:00 uur
3e advent
Inzameling: Kerkbeheer  en Diaconie: KIA binnenlands diaconaat

PG Wesepe

Informatie over de laatste tarieven m.b.t.
Kerk en Beukenoot
Begraafplaats

Begroting Diaconie 2023

Begroting 2023 diaconie
De begroting van de diaconie ligt van 5 t/m 8 december ter inzage bij Jacky van Tartwijk, Weth. Van Doorninckweg 13. Wel graag even bellen voor een afspraak: 06 31768816

Kerkbalans 2023

De voorbereidingen voor Kerkbalans 2023 zijn inmiddels begonnen. De actie heeft dit jaar ook als titel ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’.
Voor u is dit misschien een mooi moment om na te gaan of u uw toezegging voor 2022 al hebt betaald? Er zijn al veel giften binnengekomen, maar het zou kunnen zijn dat het aan uw aandacht ontsnapt is.
Alvast onze dank voor de moeite en voor uw bijdrage.

Vanaf 4-sep ...

Vanaf zondag 4-sep beginnen de diensten om 10:00 uur !!

Gebed Oekraïne

Gebed voor Oekraïne

молитва за україну

God van liefde en trouw,

Wij bidden U voor de inwoners van Oekraïne,
voor iedereen die getroffen is door het vreselijke geweld.
In verbijstering zien we de afschuwelijke beelden.
Heer, ontferm U over dit land en haar inwoners.
Laat geweld en wapengekletter stoppen,
de wapens zwijgen.

Klik op  meer voor het gehele gebed

Begroting 2023

De begroting voor 2023 ligt ter inzage in week 45 (14 t/m 18 november) op het adres Kikkerspad 9 in Wesepe.
Als u deze wilt inzien dan graag even een telefoontje naar Evert van den Broek (06 23340539) voor een afspraak
.

Klein Salland

Vanaf 12 april 2022 is aan het keuzemenu aan de linkerzijde van de pagina's de keuze
Klein Salland  toegevoegd.
Hier vindt U algemene informatie over de samenwerkings overeenkomst.
O.a. vindt U hier informatie over de vertrouwenspersoon en de onlangs door alle 4 kerken getekende overeenkomst.

PG Wesepe

PG Olst

PG Wijhe

PG Raalte

klik hier

Wie komt ons team versterken ???

Lijkt het je leuk om tijdens een dienst de camera's in de kerk te bedienen en/of presentaties (PowerPoint)  te maken?
Informeer dan eens of dit ook iets voor jou is. Het is echt niet moelijk.
Neem gerust eens contact met mij op:
Dick Stegeman