Restauratie Kerkorgel

"Restauratie Kerkorgel"

Zoals u wellicht wel gemerkt hebt, werd op maandag 3 februari het orgel uit elkaar gehaald voor een grote onderhoudsbeurt. Veel orgelpijpen werden zolang opgeslagen onder de toren, maar meerdere kisten vol orgelpijpen werden ook afgevoerd naar de werkplaats van de firma Reil, om daar gereviseerd en hersteld te worden.
Het orgel had al langere tijd last van problemen: lekkende conducten (tinnen pijpen die van de blaasbalg naar de orgelpijp gaan om die aan te blazen), en ook de zuiverheid en het volume van de tonen liet te wensen over. Onder in het orgel was er veel corrosie, dus een grote onderhoudsbeurt was onvermijdelijk.
Al een jaar geleden, in januari 2019, had het College van Kerkrentmeesters een contract getekend met onze vaste orgelbouwer die ook het jaarlijkse onderhoud doet, de firma Reil uit Heerde, om dit keer een uitgebreid groot onderhoud te doen. De firma Reil heeft een uitstekende reputatie, en ook dit keer heeft deze firma weer een zeer goed resultaat weten te bereiken.
In de eerste dagen van maart zijn alle orgelpijpen weer teruggeplaatst, en na een uitgebreide intonatie en stemming van alle registers werd het orgel op 6 maart officieel weer overgedragen aan onze gemeente.
Het College van Kerkrentmeesters had ook een onafhankelijke, deskundige adviseur in de arm genomen om er zeker van te zijn dat het onderhoud op een goede manier werd uitgevoerd, en ook deze adviseur was vol lof over de kwaliteit van de werkzaamheden.
Alle mankementen zijn verholpen, en de klank van het orgel is duidelijk verbeterd.
Zoals Corinne het verwoordde: ‘het geluid is veel sprankelender en directer’, kortom, een duidelijke verbetering met de vroegere situatie.
Muziek en zingen tijdens de diensten vinden we in Wesepe erg belangrijk. Daar kunnen we dus de komende jaren weer volop van genieten dankzij het gerestaureerde orgel!

Het College van Kerkrentmeesters

Internetdienst Olst Wesepe
datum en tijdstip 11-04-2021 om 10:00 uur
Internetdienst PG Olst en PG Wesepe vanuit Olst. Geen kerkdienst in de kerk te Wesepe.meer details

datum en tijdstip 14-04-2021 om 10:00 uur
De kerk  is open om een kaarsje te branden of voor een stil gebed. De kerk is geopend van 10:00 tot 11:00 uur. meer details

Internetdienst Olst Wesepe
datum en tijdstip 18-04-2021 om 10:00 uur

Lockdown verlengd!!

Vanaf 20 december geen erediensten meer in onze kerk in Wesepe. Wel zijn er vanaf die dag gezamenlijke online diensten van de PG Olst en PG Wesepe vanuit Olst.

N.a.v. de persconferentie van 23-maart is er binnen Klein-Salland besloten om de kerkdiensten nog steeds niet open te stellen voor gemeenteleden!!!

We hopen dat we, onder voorbehoud, vanaf  zondag 25-april  weer kerkdiensten met bezoekers in Wesepe mogen houden.

Kerkbalans 2021

Het tellen is voltooid!  Een heel mooi eindresultaat:

Pasen 2021

Witte Donderdag 1 april