Restauratie Kerkorgel

"Restauratie Kerkorgel"

Zoals u wellicht wel gemerkt hebt, werd op maandag 3 februari het orgel uit elkaar gehaald voor een grote onderhoudsbeurt. Veel orgelpijpen werden zolang opgeslagen onder de toren, maar meerdere kisten vol orgelpijpen werden ook afgevoerd naar de werkplaats van de firma Reil, om daar gereviseerd en hersteld te worden.
Het orgel had al langere tijd last van problemen: lekkende conducten (tinnen pijpen die van de blaasbalg naar de orgelpijp gaan om die aan te blazen), en ook de zuiverheid en het volume van de tonen liet te wensen over. Onder in het orgel was er veel corrosie, dus een grote onderhoudsbeurt was onvermijdelijk.
Al een jaar geleden, in januari 2019, had het College van Kerkrentmeesters een contract getekend met onze vaste orgelbouwer die ook het jaarlijkse onderhoud doet, de firma Reil uit Heerde, om dit keer een uitgebreid groot onderhoud te doen. De firma Reil heeft een uitstekende reputatie, en ook dit keer heeft deze firma weer een zeer goed resultaat weten te bereiken.
In de eerste dagen van maart zijn alle orgelpijpen weer teruggeplaatst, en na een uitgebreide intonatie en stemming van alle registers werd het orgel op 6 maart officieel weer overgedragen aan onze gemeente.
Het College van Kerkrentmeesters had ook een onafhankelijke, deskundige adviseur in de arm genomen om er zeker van te zijn dat het onderhoud op een goede manier werd uitgevoerd, en ook deze adviseur was vol lof over de kwaliteit van de werkzaamheden.
Alle mankementen zijn verholpen, en de klank van het orgel is duidelijk verbeterd.
Zoals Corinne het verwoordde: ‘het geluid is veel sprankelender en directer’, kortom, een duidelijke verbetering met de vroegere situatie.
Muziek en zingen tijdens de diensten vinden we in Wesepe erg belangrijk. Daar kunnen we dus de komende jaren weer volop van genieten dankzij het gerestaureerde orgel!

Het College van Kerkrentmeesters

Kermisdienst
datum en tijdstip 21-08-2022 om 10:00 uur
Oecumenische kermisdienst in de feesttent op het kermisterrein.
M.m.v. gelegenheidskoor Heeten-Wesepe en Yosina Roemajauw (winnares The Voice Kids) uit Olst.

datum en tijdstip 28-08-2022 om 9:30 uur
Inzameling: Kerkbeheer en Diaconie.
  Na afloop is er koffiedrinken waarvoor elke kerkganger van harte wordt uitgenodigd.

Aardappelactie 2022

Er wordt dit jaar weer een gezamenlijke aardappelactie gehouden .
De pootaardappelen zijn uitgedeeld na de dienst op zondag 13 maart.
En na een hopelijk mooi groeiseizoen kan men de oogst inleveren op de startzondag.

De Diaconie

Wie komt ons team versterken ???

Lijkt het je leuk om tijdens een dienst de camera's in de kerk te bedienen en/of presentaties (PowerPoint)  te maken?
Informeer dan eens of dit ook iets voor jou is. Het is echt niet moelijk.
Neem gerust eens contact met mij op:
Dick Stegeman

Vanaf 1-mei..

Vanaf zondag 1-mei beginnen de diensten om
9:30 uur !!

Gebed Oekraïne

Gebed voor Oekraïne

молитва за україну

God van liefde en trouw,

Wij bidden U voor de inwoners van Oekraïne,
voor iedereen die getroffen is door het vreselijke geweld.
In verbijstering zien we de afschuwelijke beelden.
Heer, ontferm U over dit land en haar inwoners.
Laat geweld en wapengekletter stoppen,
de wapens zwijgen.

Klik op  meer voor het gehele gebed

Klein Salland

Vanaf 12 april 2022 is aan het keuzemenu aan de linkerzijde van de pagina's de keuze
Klein Salland  toegevoegd.
Hier vindt U algemene informatie over de samenwerkings overeenkomst.
O.a. vindt U hier informatie over de vertrouwenspersoon en de onlangs door alle 4 kerken getekende overeenkomst.

PG Wesepe

PG Olst